26/10/2023

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της KOUVIDIS βραβεύτηκαν στα Manufacturing Excellence Awards 2023

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της KOUVIDIS, η εταιρία απέσπασε δυο σημαντικές διακρίσεις στα Manufacturing Excellence Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Οκτώβριου 2023 στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, η KOUVIDIS έλαβε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων» για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ παράλληλα έλαβε το Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Μηδενικό αποτύπωμα» για τις σημαντικές επενδύσεις που έχει προβεί για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του νέου βιοκλιματικού εργοστασίου.

Χρυσή βράβευση για την ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων της KOUVIDIS

 

Όταν το 2018 ξεκίνησαν να μπαίνουν τα θεμέλια του νέου βιοκλιματικού εργοστασίου της KOUVIDIS, ο στόχος της διοίκησης ήταν να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα αποτελούν στολίδι της ελληνικής βιομηχανίας. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2023 και το βιοκλιματικό κτίριο είναι άκρως συνυφασμένο με την κουλτούρα της εταιρίας, η οποία βασίζεται σε τρεις άξονες: Καινοτομία, Ποιότητα, Ασφάλεια προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Η τιμητική αυτή διάκριση είναι το επιστέγασμα για τον καινοτομικό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων που αποσκοπούν στην ευεξία των εργαζομένων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον το οποίο θα παρακινεί εμμέσως την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων με την απελευθέρωση από δευτερεύουσες εργασίες και την εστίαση στις κύριες δραστηριότητές τους.

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν έχοντας στο μυαλό τη δημιουργία ενός «πράσινου» εργοστασίου, με real-time δεδομένα στο σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που μπορούν σημαντικά να επηρεάσουν την εξοικονόμηση ενέργειας και το αποτύπωμα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Σημαντική διάκριση για τη στρατηγική πορεία προς το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

 

Οι στρατηγικές κινήσεις της εταιρίας που αποσκοπεί να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, οδεύοντας προς την εξάλειψή του έως και το 2050, οδήγησαν στη διάκριση για τις φιλοπεριβαλλοντικές στρατηγικές που ενστερνίζεται. Η εγκατάσταση του συστήματος net metering με φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν έως και το 100% της συνολικής καταναλισκόμενης ενέργειας των μηχανών παραγωγής στο νέο κτίριο, οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και οι VSD κινητήρες που έχουν εγκατασταθεί στις μηχανές παραγωγής είναι κάποιοι από τους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην τιμητική βράβευση.

 

 

 

Επιπρόσθετα του νέου βιοκλιματικού κτιρίου, η KOUVIDIS επενδύει στην παραγωγή πολυστρωματικών σωλήνων, οι Α’ ύλες των οποίων είναι πιο φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον σε σχέση με τους συμβατικούς σωλήνες. Επίσης, η προσέγγιση της εταιρίας σχετικά με το packaging των προϊόντων, και η διαχείριση του μεταφορικού έργου με τη χρήση του σύγχρονου στόλου της KLS Logistics Services που αποτελείται από οχήματα με κινητήρες EURO 6, ήταν σημαντικές ενδείξεις για την στρατηγική κατεύθυνση της εταιρίας προς την εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έως και το 2050.

 

Ο θεσμός «Manufacturing Excellence Awards 2023»

Τα Manufacturing Excellence Awards διοργανώνονται από το 2019 από την BOUSSIAS με στόχο την αναγνώριση και την επιβράβευση της αποτελεσματικότητας και της αριστείας των βιομηχανιών και των παρόχων λύσεων για τη βιομηχανία στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό, μπορείτε να δείτε εδώ.