06/08/2021

Σημαντική διάκριση με διπλή βράβευση για την KOUVIDIS στα «Packaging Awards 2021»

Μέσα από τη συμμετοχή μας στην οργάνωση του θεσμού «Packaging Awards 2021», αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή για την βράβευσή μας και στις δυο κατηγορίες που τέθηκε η υποψηφιότητά μας. Στην κατηγορία «Supply Chain Packaging» λάβαμε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στην κατηγορία «New Packaging Machinery» τιμηθήκαμε με το χάλκινο βραβείο.

Η διπλή αυτή διάκριση ήρθε μέσα από τον νέο τρόπο συσκευασίας που αναπτύξαμε εσωτερικά για τους καινοτόμους τριστρωματικούς σωλήνες SUPERFLEX PLUS και DUROFLEX PLUS.

Με την ανάπτυξη του νέου συσκευαστικού μηχανήματος, μειώθηκε σημαντικά ο όγκος που καταλαμβάνει το προϊόν, έως και 50%, σε κάθε είδους αποθήκευση και μεταφορά, επηρεάζοντας θετικά όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Παράλληλα, η καινοτομία αυτή έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν συσκευασίες με περισσότερα μέτρα σωλήνα, φτάνοντας μέχρι και τα 100m σωλήνα σε μια κουλούρα – διπλάσια δηλαδή μεγέθη από τις υφιστάμενες συσκευασίες. Έτσι, καταφέραμε να παρέχουμε στον επαγγελματία εγκαταστάτη τις ίδιες ποσότητες προϊόντων για μια εγκατάσταση με λιγότερα τεμάχια και λιγότερο όγκο.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που επέφερε η νέα συσκευασία για τους τριστρωματικούς σωλήνες είναι η μείωση του όγκου αποβλήτων συσκευασίας έως και 50%, μια ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε 2,5 τόνους λιγότερο πλαστικό το χρόνο.

Η διπλή αυτή επιβράβευση μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε λύσεις με στόχο την ικανοποίηση των πελατών μας και τη συνεχή προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.