ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ
Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα
Οι άνθρωποί μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, αποτελώντας ουσιαστικά την καρδιά της KOUVIDIS. Δημιουργούν αξία, γράφουν ιστορία και κρύβονται πίσω από κάθε επιτυχία μας.
Οι άνθρωποι μας, η έμπνευσή μας

Για εμάς στην KOUVIDIS οι άνθρωποί μας αποτελούν το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Αυτοί κάνουν πράξη το όραμά μας και χτίζουν το μέλλον της εταιρίας.

Γνωρίζουμε καλά ότι σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον δεν είναι μονάχα οι παροχές αυτές καθ’ αυτές που συνεισφέρουν και βοηθούν τους εργαζόμενους να είναι ικανοποιημένοι και αποδοτικοί αλλά πολύ περισσότερο οι αξίες που διέπουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ισχυρές και μακροχρόνιες σχέσεις με τους ανθρώπους μας, οι οποίες θα στηρίζονται στο αμοιβαίο όφελος, την ειλικρίνεια και τον σεβασμό.

Σεβόμαστε την προσωπικότητα όλων των εργαζομένων μας, πιστεύουμε στη μοναδικότητά τους και επενδύουμε στα δυνατά τους σημεία, προωθώντας στο μέγιστο δυνατόν μια εργασιακή κουλτούρα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
145+
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

πλήρους απασχόλησης

100%
ΑΥΞΗΣΗ

του ανθρώπινου δυναμικού (2018 - 2024)

~10
ΧΡΟΝΙΑ

παραμονής στην εταιρία
κατά μέσο όρο

25%
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

προέρχονται από την τοπική κοινωνία

45%
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ

εκπαίδευσης

30%
ΓΥΝΑΙΚΩΝ

σε διοικητικές θέσεις

Η ικανοποίηση του πελάτη, που αποτελεί και τον απώτερο σκοπό μίας επιχείρησης, επηρεάζεται άμεσα από την ικανοποίηση του εργαζόμενου. Βασιζόμενη σε αυτή την αρχή η εταιρία στηρίζει την έμπνευση και εμψύχωση των εργαζομένων της πάνω σε τρεις βασικούς άξονες. Πρώτον, η ικανοποίηση των εργαζόμενων, δεύτερον, η ταύτισή τους με τις εταιρικές αξίες και τρίτον η  δέσμευση τους για την αποστολή της εταιρίας.

Φροντίζουμε για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας

Η διαχείριση της υγείας και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας αποτελεί για εμάς σαφή προτεραιότητα. Ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιου είδους ζωτικής σημασίας θέματα έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει ένα σύστημα διαχείρισης (ΣΔ) Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας του ανθρώπινου δυναμικού μας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001 πιστοποιημένο από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης  BUREAU VERITAS.  Έτσι υιοθετούμε μια σειρά από διαδικασίες με διαρκή στόχο το μηδενισμό των ατυχημάτων μέσα από την πρόληψη, τη σωστή εκπαίδευση και τη χρήση των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.

14
ΧΡΟΝΙΑ

εφαρμογής ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001

>1000
ΗΜΕΡΕΣ

χωρίς εργατικό ατύχημα

4
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ετήσια βάση

Μάθετε εδώ για όλες τις διαδικασίες του ΣΔ ISO 45001 που εφαρμόζουμε

Θέλουμε τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο κάθε ενέργειας μας

Η εταιρία προσπαθεί να αυτό-παρακινεί τους εργαζόμενους και να «τρέφει» τη συναισθηματική τους νοημοσύνη ώστε να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εργασία τους. Στόχος είναι να «χτιστούν» άνθρωποι που θα κάνουν τη διαφορά σε όποιο περιβάλλον και αν βρεθούν, εταιρικό ή κοινωνικό, εντός ή εκτός της εταιρίας.

Η διάκριση μας στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό Best Workplaces, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το φορέα Great Place to Work Hellas, ως μια από τις 25 εταιρίες με το καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2017 αποτελεί το επιστέγασμα της αφοσίωσης, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης όλων των ανθρώπων της εταιρίας.

«Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο κάθε ενέργειας μας. Όλα ξεκινούν από αυτούς και όλα καταλήγουν σε αυτούς.

Άλλωστε, η κορυφαία αγοραστική εμπειρία που επιδιώκουμε μέσα από τα προϊόντα μας έρχεται μόνο μέσα από ένα κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον. Το πραγματικό κεφάλαιο της KOUVIDIS ήταν είναι και θα είναι οι άνθρωποι της. Τους ευχαριστούμε πραγματικά που είναι δίπλα μας και υιοθετούν τις αξίες του ιδρυτή της εταιρίας μας Κουβίδη Εμμανουήλ.

Δεσμευόμαστε ότι μαζί θα συνεχίσουμε το έργο μας, ως μια μεγάλη οικογένεια, με στόχο να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ

Διευθύνων σύμβουλος

 

Ανώνυμες μαρτυρίες εργαζομένων της KOUVIDIS στο πλαίσιο της διεξαγωγής του διαγωνισμού Best Workplaces.

 

"Η διοίκηση της εταιρίας αντιλαμβάνεται τους εργαζομένους ως οικογένεια. Σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιστατικό ενός συναδέλφου η εταιρία διοργάνωσε εσωτερικό έρανο για την στήριξη του συναδέλφου και με ίδια συμμετοχή διπλασίασε το τελικό ποσό που συλλέχθηκε αυξάνοντας έτσι το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης."

"Υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι ανάπτυξης και εξέλιξης που με εμπνέουν για το εργασιακό μου μέλλον."

"Είναι πολύ φιλικό. Είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι όλοι, η διοίκηση και το προσωπικό."

"Η εταιρία λειτουργεί σε υψηλά πρότυπα και καθημερινά αντιμετωπίζει όλες τις θετικές και αρνητικές προκλήσεις με δυναμισμό και πνεύμα συνεργασίας."

Επιδιώκουμε την συνεχή βελτίωση των εργαζομένων μας

Επειδή η ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία η KOUVIDIS προσπαθεί μέσα από το μοντέλο λειτουργίας της να ενδυναμώνει συνεχώς τους ανθρώπους της έτσι ώστε να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Βασικό συστατικό στο μοντέλο αυτό είναι η συνεχής εκπαίδευση και η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων. Η εταιρία, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο της, εφαρμόζει ένα πολυπαραμετρικό σύστημα εκμάθησης, ενημέρωσης και προσωπικής βελτίωσης που μέσω εναλλακτικών εργαλείων προσπαθεί να αυτό-παρακινεί το προσωπικό της. Τέτοια εργαλεία είναι η εκπαίδευση, εσωτερική, εξωτερική ή χρηματοδοτούμενη, η εκπαίδευση συνεργατών (Πρόγραμμα OPEN που έχουμε υιοθετήσει από το 2010), η συμμετοχή σε εκθέσεις, η χρήση τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στις διαδικασίες μας καθώς και η ανάπτυξη νέων μοντέλων διοίκησης.

Η επιχειρηματική αριστεία είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας

Η υιοθέτηση του ευρωπαϊκού μοντέλου επιχειρηματικής αριστείας βοήθησε πολύ τους ανθρώπους μας στη δημιουργία στόχων και στην επίτευξη αυτών. Η συλλογική προσπάθεια, η κατανόηση, η ιεράρχηση ρόλων και η σωστή επικοινωνία οδήγησαν σε μια έκρηξη παραγωγικότητας με αποτέλεσμα η εταιρία να αναγνωρισθεί για την δέσμευση της στην επιχειρηματική αριστεία EFQM Committed to Excellence in Europe, για δύο συνεχείς χρονιές 2011 & 2013, από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

«Η ποιότητα, όσο υποκειμενική και αν είναι σαν έννοια, είναι μια αξία με την οποία είμαστε άρρηκτα δεμένοι τα τελευταία 30 χρόνια.

Αναζητούμε συνεχώς τρόπους να την υιοθετούμε και να την εξελίσσουμε σε κάθε μας ενέργεια. Η αρχή έγινε με τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και την εφαρμογή τριών διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Το μοντέλο EFQM ήταν το επόμενο βήμα. Μας ταιριάζει η φιλοσοφία του, μας αρέσει η δομή του βελτιώνει τον τρόπο σκέψης μας και μας κάνει καλύτερους. Έπεται λοιπόν η συνέχεια»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ

Διευθύνων σύμβουλος