26/05/2021

Νέα ιδιότητα χαμηλής εκπομπής καπνού για μέγιστη ασφάλεια κτιρίων

Οι νέοι πολυστρωματικοί σωλήνες DUROFLEX PLUS & SUPERFLEX PLUS ενσωματώνουν την 40+ τεχνογνωσία της KOUVIDIS στον χώρο των πλαστικών σωλήνων. Με σύγχρονες τεχνολογίες και πολλαπλές καινοτομίες καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες του επαγγελματία εγκαταστάτη και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ασφάλειας σε ένα σύγχρονο κτίριο.

Η τελευταία πιστοποίηση από το γερμανικό εργαστήριο VDE έρχεται να επισφραγίσει μια νέα ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητα, την χαμηλή εκπομπή καπνού κατά την καύση τους (low smoke). Οι νέοι σωλήνες DUROFLEX PLUS & SUPERFLEX PLUS, σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν εκπέμπουν πυκνό κύμα καπνού εξασφαλίζοντας καλύτερη ορατότητα των εξόδων διαφυγής για τους εγκλωβισμένους, ενώ παράλληλα διευκολύνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Δεδομένου του νέου κανονισμού πυροπροστασίας (ΦΕΚ 80/Α/7-52018) που επιβάλει τη χρήση καλωδίων ελεύθερων αλογόνων σε αρκετά πεδία εντός του κτιρίου, τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή των σωλήνων:

  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΦΛΟΓΑΣ
  • ΧΑΜΗΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΠΝΟΥ
  • ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ & ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΙΩΝ

Οι σωλήνες DUROFLEX PLUS & SUPERFLEX PLUS, πέραν της βασικής ιδιότητας που ελέγχει το πρότυπο ΕΝ 61386.01 για την αντίσταση τους στη διάδοση φλόγας, ελέγχθηκαν και πιστοποιήθηκαν για την ιδιότητα χαμηλής εκπομπής καπνού σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 61034-2.

Επιπλέον, φέρουν πιστοποίηση από το VDE για τη μη περιεκτικότητα τους σε αλογονούχες ενώσεις καθώς και τον βαθμό τοξικότητας των παραγόμενων αερίων κατά την καύση τους, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 50642 και ΕΝ 60754-2 αντίστοιχα.

Η χρήση πιστοποιημένων προϊόντων ελεύθερων αλογόνων και χαμηλής εκπομπής καπνού, μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια των ανθρώπων σε ένα φλεγόμενο κτίριο, καθώς περίπου το 60% των θυμάτων, προέρχεται από τα εκλυόμενα τοξικά αέρια και το πυκνό κύμα καπνού που παράγεται. Επιπλέον, τα διαβρωτικά αέρια που θα προκύψουν από την καύση των αλογονούχων πλαστικών υλικών μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ολοσχερή καταστροφή του μηχανολογικού εξοπλισμού σε έναν βιομηχανικό χώρο, αλλά και να επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον καθώς ελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα μεγάλα ποσοστά μονοξειδίου του άνθρακα.

Ο συνδυασμός χαμηλής τοξικότητας και διαβρωτικότητας, καθώς και οι υψηλές θερμοκρασιακές αντοχές των σωλήνων DUROFLEX PLUS & SUPERFLEX PLUS, τους καθιστά ιδανικούς για σύγχρονες εφαρμογές σε χωνευτές εγκαταστάσεις που απαιτούν υψηλή απόδοση, ασφάλεια, αξιοπιστία και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Μάθετε περισσότερα για τους σωλήνες ελεύθερους αλογόνων και χαμηλής εκπομπής καπνού DUROFLEX PLUS & SUPERFLEX PLUS.