25/05/2020

Η KOUVIDIS συμμετέχει στην καλωδιακή διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου

Μια μεγάλη στιγμή, ορόσημο για την 40χρονη ιστορία της KOUVIDIS, η συμμετοχή στο παγκόσμιας κλίμακας ενεργειακό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο καλωδιακής διασύνδεσης εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως το οποίο περιλαμβάνει την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου μήκους 132 χλμ σε βάθος έως 1.000 μέτρων.

Για το έργο αυτό επιλέχθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πλαστικοί σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος GEONFLEX Ν750, για την προστασία των καλωδίων στα χερσαία τμήματα της διασύνδεσης. Οι σωλήνες GEONFLEX Ν750 διακρίθηκαν, από τον υπόλοιπο διεθνή ανταγωνισμό, για την πολύ υψηλή μηχανική αντοχή τους (η υψηλότερη δυνατή που επιτρέπει το σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 61386-24 για την προστασία των καλωδίων σε υπόγεια δίκτυα) καθώς και την ευκολία στην εγκατάσταση.

Η εταιρία μας είναι πολύ υπερήφανη που θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός τόσο εμβληματικού έργου του νησιού μας το οποίο θα διασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτροδότησης του για τις επόμενες δεκαετίες και θα μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.